Kontakt

021-40 30 80

Kvarteret Igor

Vasagatan 25
722 15 Västerås

info@systrarna.net

Kvarteret Igor

Vasagatan 25
722 15 Västerås

Våra öppettider

Butik (entréplan) & Servering (plan 2)

Måndag – Fredag 
10.00 – 19.00

Lördagar
10.00 – 17.00

Söndagar
11.00 – 16.00

Stängda dagar under 2024
 Nyårsdagen (1/1)
Påskdagen (31/3)
Midsommarafton (21/6)
Midsommardagen (22/6)
Juldagen (25/12)

Personuppgiftsbehandling (GDPR)

Vi arbetar strikt under personuppgiftslagen. Enligt denna lag måste vi be dig samtycka till att vi behandlar och sparar uppgifter om dig i vår databas. Genom köp hos Systrarna Ericsson bekräftar du detta samtycke.

Informationen kommer att användas i syfte att vi vid köp skall kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig, utföra kreditkontroll samt i marknadsföringssyfte. Systrarna Ericsson kommer aldrig att låta tredje part använda dina personuppgifter i marknadsföringssyfte.

Du har rätt att efter begäran få ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta har du rätt att begära att uppgifterna skall rättas eller raderas.

Leverans & avbeställning

Beställningar måste göras helgfri vardag innan kl. 13.00 för att hämtas dagen efter (helgfri dag), annars med 2 dagars framförhållning. Vid frågor angående detta maila info@systrarna.net eller 021-40 30 80.

Beställningar mottagna på lördagar och söndagar kommer att behandlas påföljande helgfri måndag och är klara för hämtning tidigast helgfri tisdag.

Leveranser är möjligt till företagskunder helgfri måndag – helgfri fredag.

Leverans på lördag och söndag eller helgdag är ej möjligt.

Reklamationsvillkor & ångerrätt

Det är lämpligt att kunden ankomstkontrollerar sina varor för att verifiera att de är rätt och felfria.

Vid reklamation skall kund kontakta Systrarna Ericsson via e-post info@systrarna.net och uppge kontaktuppgifter samt orsak till reklamationen. Vid reklamation ska hela produkten eller del av produkten returneras, tillsammans med angivelse av inköpsdatum och kvitto/följesedel.

Ärendet undersöks, behandlas och avgörs därefter manuellt. Produkter med anmärkningar som returernas till Systrarna Ericsson bör behandlas som om de vore felfria. Det är vid alla typer av returer ytterst viktigt att produkten förpackas på ett sådant sätt att den ej riskerar att skadas. För privatkonsument gäller konsumentköplagen.

Vid produkter som är specialtillverkade för viss kund, gäller ej bytesrätt, öppet köp eller ångerrätt.

För dig med allergier och överkänslighet mot vissa födoämnen.

Tack vare att vi bakar från grunden så har vi möjlighet att minimera tillsatser och allergener som inte behövs.

Vi vill att det ska synas att våra tårtor och bröd görs av en konditor/bagare som varje dag lägger sin personliga touch på dagens produkter.

MEN! Då vi alla är människor så kan (eller får) vi inte garantera eller lova att våra bakverk är 100% utan allergener som inte finns med i recepten.

VIKTIGT! är att påpeka att all produktion sker i en och samma bageri och det finns alltid risk för kontaminering så att det kan finnas spår av dessa allergener i samtliga produkter även om produktionen sker med noggranna föreskrifter.

Vi gillar såklart kakor! Och den här webbplatsen använder s.k cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen här, vilket du accepterar genom att fortsätta använda webbplatsen.